Over ons

Doel van de schaakwinkel

Allereerst is het doel onze klant tegen een lage prijs een kwalitatief goed en mooi schaakspel of damspel te leveren. Uw bestelling wordt naar adressen in Nederland en België gratis verzonden. U betaalt dus geen verzendkosten.

De Schaakshop is opgericht om met de opbrengsten hulp te bieden aan met name kinderen en bejaarde mensen in Polen. In de '80-ger jaren was het daar niet zo best. Mensen stonden in de rij als er wat te koop was. Door onze contacten sinds begin 1980 hebben we veel mogen doen. Naar kindertehuizen, bejaardenhuizen en ziekenhuizen mochten we veel hulpgoederen brengen. Gelukkig is de situatie in Polen na de val van de muur sterk verbeterd en richten we ons meer op andere doelen.

Want helaas is de armoede de wereld nog niet uit. Wij steunen financieel de "Stichting Friends of the Poor Society” in India. We hebben deze stichting regelmatig met een financiële bijdrage kunnen helpen. Friends of the Poor helpt de allerarmsten met voedsel, kleding, schoenen, lesmateriaal zodat deze kinderen ook naar school kunnen.

Bij ons in de buurt is een locatie voor vluchtelingen uit Oekraïne.  Met de Kerst en met Pasen mochten wij namens schaakwinkel “De Schaakshop” aan hun geschenkpakketten geven. Bij de komst van deze vluchtelingen in 2022 kregen ze een welkomstpakket van de Schaakshop.

We werken steeds meer samen met de stichting IEAF. Dit is een non-profit organisatie met als doel om onderwijs toegankelijk te maken voor alle kinderen in Afghanistan. Stichting IEAF voedt, beschermt en schoolt kinderen in Afghanistan. Zij werken er hard aan om de scholen en educatie in Afghanistan vooral voor meisjes op te zetten. Ondanks veel tegenwerking zien zij kans om met name onderwijs voor beroepen, zoals onderwijzeres en verpleegkundigen, te regelen. In Herat heeft de stichting IEAF een basisschool opgericht. Op deze school wordt geschaakt met schaakspellen gegeven door de Schaakshop. 

Het runnen van de Schaakshop geeft structuur aan ons dagelijks bezig zijn en veel mooie en lieve contacten. Daar zijn we dankbaar voor.

Henny en Henny Boxman